en hjälpande hand siduvud 5

 

 

 

 

Den dumma hemligheten

 

Äntligen har det kommit ut en sagobok för barn från 3 år som har varit utsatta för sexuella övergrepp eller för barn där man misstänker övergrepp.


Hur pratar man med ett litet barn om Sexuella övergrepp?

Sagoboken Den dumma hemligheten kan vara ett bra hjälpmedel och ett naturligt sätt för dig att börja prata med ditt barn om sexuella övergrepp.


Introduktionspriset på boken: 250 kronor plus frakt och porto 49 kronor. Ordinarie pris 285 kronor. Introduktionspriset gäller till och med den 30 november 2013.

 


Gör din beställning enligt följande:

  

På nätet

Förskottsbetala på En hjälpande hand i Sveriges Bankgiro 5838-3423

Skriv Den dumma hemligheten, ditt namn och adress. Maila a@enhjalpandehand.com och meddela att du har gjort en beställning.


I butik

Boken finns även att köpas på Akademibokhandeln i Halmstad.Den dumma hemligheten

Baksides text


Fia är en helt vanligt flicka som älskar sin familj. Hon tycker mycket om att leka med sina storasystrar. När de är i skolan leker hon med sin allra bästa vän Lena som bor på samma gata.


I berättelsen blir Fia utsatt för sexuella övergrepp av sin pappa. Fia blir väldigt förvirrad och ledsen. Hon blir så negativt påverkad av övergreppen att hon slutar upp med att leka, matlusten blir påverkad och hon får mardrömmar som stör hennes nattsömn. Hon tar dessutom skulden på sig själv.


Boken har flera viktiga budskap bland annat att det inte är barns fel när vuxna utsätter barn för sexuella övergrepp, Att det är viktigt att berätta om övergrepp även om barnet inte får lov för förövaren. Men också att det finns både dumma och snälla hemligheter.


Utsatta barn kan känna igen sig i Fia och kan då associera till sig själva utifrån vad de har varit med om. Barn som är utsatta för sexuella övergrepp får också vetskap om att det finns fler barn i samma situation och att de därför inte är ensamma om att bli utsatta för sexuella övergrepp


Om författaren

 

Ann-Christin Stålhammar har varit utsatt för sexuella övergrepp under nästan hela sin barndom. Hon har en lång arbetslivserfarenhet där hon har träffat många barn och vuxna som varit utsatta för sexuella övergrepp. Ann-Christin Stålhammar arbetar som samtalsterapeut och driver en privat verksamhet som heter En hjälpande hand i Sverige. Den dumma hemligheten är en verklighetsbaserad berättelse.


För referenser klicka här

 

 

 

 

 

© 2008-2013 En hjälpande hand i Sverige

 

en hjälpande hand sidfot